Ειδήσεις, επικαιρότητα από τη θεσσαλονίκη και τον κόσμο - seleo - seleo https://www.seleo.gr Mon, 25 Sep 2017 08:53:14 +0300 seleo.gr el-gr Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη https://www.seleo.gr/thessalonikh/251303-sygkentroseis-diamartyrias-kai-stasi-ergasias-ton-dimotikon-ypallilon-sti-thessaloniki https://www.seleo.gr/thessalonikh/251303-sygkentroseis-diamartyrias-kai-stasi-ergasias-ton-dimotikon-ypallilon-sti-thessaloniki Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν σήμερα.

Η πρώτη, στις 09.00  εργαζόμενοι στους δήμους θα συγκεντρωθούν  έξω από το ξενοδοχείο «Grand Hotel», στην οδό Μοναστηρίου, όπου θα διεξαχθεί η διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επίσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ  έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της πρώτης βάρδιας. Η δεύτερη, στις 11.00 μέλη του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Θεσσαλονίκη Mon, 25 Sep 2017 08:45:21 +0300
Αναστέλλονται οι εργασίες συντήρησης στη Θεσσαλονίκη λόγω επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου https://www.seleo.gr/thessalonikh/251300-anastellontai-oi-ergasies-syntirisis-sti-thessaloniki-logo-episkepsis-tou-oikoumenikoy-patriarxi-vartholomaiou https://www.seleo.gr/thessalonikh/251300-anastellontai-oi-ergasies-syntirisis-sti-thessaloniki-logo-episkepsis-tou-oikoumenikoy-patriarxi-vartholomaiou Αναστέλλονται οι εργασίες συντήρησης στη Θεσσαλονίκη λόγω επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εργασίες συντήρησης της οδού Λαγκαδά και της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017,αναστέλλονται έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, λόγω της επίσκεψης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Θεσσαλονίκη Mon, 25 Sep 2017 08:30:02 +0300
Τροχαίο ατύχημα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης https://www.seleo.gr/thessalonikh/251302-troxaio-atyxima-stin-perifereiaki-odo-thessalonikis https://www.seleo.gr/thessalonikh/251302-troxaio-atyxima-stin-perifereiaki-odo-thessalonikis Τροχαίο ατύχημα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Τροχαίο ατύχημα νωρίτερα  στην Περιφερειακή

στο ρεύμα προς ανατολικά, μεταξύ του Τιτάν και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αυτοκίνητα  συγκρούστηκαν.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Θεσσαλονίκη Mon, 25 Sep 2017 08:15:26 +0300
Πώς θα υπολογίζονται οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων https://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/251231-pos-tha-ypologizontai-oi-nees-antikeimenikes-aksies-akiniton https://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/251231-pos-tha-ypologizontai-oi-nees-antikeimenikes-aksies-akiniton Πώς θα υπολογίζονται οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Στη συντονιστική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζεται το πρώτο σχέδιο υπολογισμού των νέων αντικειμενικών αξιών από την αρμόδια ομάδα εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας αφού έλαβαν τα απαραίτητα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, τους συμβολαιογράφους, αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησαν στη δημιουργία ενός μοντέλου για τον υπολογισμό των τιμών ζώνης με βάση τις πραγματικές αξίες που ισχύουν σήμερα.

Μάλιστα, χρησιμοποίησαν πιλοτικά μια περιοχή των Αθηνών, στην οποία καταγράφεται κάποια κινητικότητα αγοραπωλησιών (συγκριτικά με άλλες περιοχές όπου οι πράξεις αγοραπωλησιών είναι ελάχιστες τα τελευταία χρόνια).

Συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν τα στοιχεία τιμών ακινήτων που έχει στη βάση δεδομένων της η Τράπεζα τη Ελλάδας και τα στοιχεία αγοραπωλησιών από την Ενωση Συμβολαιογράφων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία μισθώσεων που έχει στη ηλεκτρονική της βάση η ΑΑΔΕ με στόχο να διαπιστώσουν την τιμή ενοικίασης στην εν λόγω εξεταζόμενη περιοχή ανά τετραγωνικό μέτρο, έτσι ώστε να προκύψει, όπως αναφέρουν, μια «υπονοούμενη αξία» των ακινήτων.

Με όλα τα ανωτέρω δεδομένα κατόρθωσαν όπως προαναφέρθηκε να δημιουργήσουν ένα μοντέλο υπολογισμού της τιμής ζώνης σε κάθε περιοχή, το οποίο όμως προς το παρόν έχει εφαρμοστεί μόνο σε μία.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας οι πράξεις είναι ελάχιστες, ενώ σε άλλες δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία καθορισμού τιμών ζώνης σε όλη την επικράτεια με το παραπάνω σύστημα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ ακόμα δυσκολότερη είναι η παρακολούθηση της αγοράς με στόχο να τροφοδοτείται η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιθυμεί να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών με τις αξίες των ακινήτων. Δηλαδή, δεν είναι εφικτό στην παρούσα χρονική στιγμή η αναπροσαρμογή των τιμών της εφορίας με βάση τις πραγματικές τιμές, καθώς δεν υπάρχει ικανό δείγμα πωλήσεων ακινήτων για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να ληφθούν αποφάσεις για τα ακίνητα σε όλη τη χώρα.

Πάντως, ειδικοί του χώρου επιμένουν ότι σε αυτή τη φάση με την έλλειψη ρευστότητας και τις λιγοστές πράξεις στην αγορά ακινήτων, το πιο συνετό είναι να γίνει μια οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά περίπου 20%.

Σε κάθε περίπτωση, η οριζόντια μείωση δεν είναι το ζητούμενο και απέχει από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας όπως αυτή αποτυπώνεται στο μνημόνιο και η οποία προβλέπει την εξίσωση των αντικειμενικών με τις πραγματικές τιμές.

Επιπροσθέτως, η οριζόντια μείωση δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση την πραγματική κατάσταση στην αγορά. Και αυτό καθώς κατά μέσον όρο οι αντικειμενικές αξίες είναι μειωμένες έως και 40% από τις πραγματικές. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις αγοραπωλησιών κατά 70% και πλέον κάτω από την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων, τα οποία δείχνουν την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, όπως επίσης και την αδυναμία υπολογισμού της τιμής ζώνης ανά περιοχή. Για παράδειγμα, στον Δήμο Μοσχάτου στις 10 Απριλίου 2017 πωλήθηκε ακίνητο 90 τ.μ. τρίτου ορόφου, κατασκευής 1975, έναντι 25.000 ευρώ. Η τιμή ζώνης για το εν λόγω ακίνητο ανέρχεται στα 1.100 ευρώ ανά τ.μ. Δηλαδή η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι περίπου στις 99.000 ευρώ. Επίσης, διαμέρισμα στην ίδια περιοχή 108,70 τ.μ. του 1982 πωλήθηκε έναντι 65.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στις 119.570 ευρώ.

Πηγή πληροφοριών: Η Καθημερινή

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Οικονομία Mon, 25 Sep 2017 08:00:10 +0300
Κικίλιας: Μια φορά κι έναν καιρό ο Τσίπρας έδιωξε τους ανίκανους υπουργούς https://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/251244-kikilias-mia-fora-ki-enan-kairo-o-tsipras-ediokse-tous-anikanous-ypourgoys https://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/251244-kikilias-mia-fora-ki-enan-kairo-o-tsipras-ediokse-tous-anikanous-ypourgoys Κικίλιας: Μια φορά κι έναν καιρό ο Τσίπρας έδιωξε τους ανίκανους υπουργούς

Με σχόλιο στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επαναφέρει το αίτημα του κόμματός τους για παραίτηση των κκ Κουρουμπλή και Καμμένου εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

«Μια φορά και έναν καιρό ο κ. Τσίπρας έδιωξε τους υπουργούς που είναι ανίκανοι και παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Ούτε στα παραμύθια-γκάλοπ του ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

]]>
sel@seleo.gr (Θ.Α.) Πολιτική Mon, 25 Sep 2017 07:45:15 +0300
Μετά την επεισοδιακή συνέντευξη τύπου με Βαρουφάκη... σήμερα ο Ντάισελμπλουμ ξανά στο Υπουργείο Οικονομικών https://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/251275-meta-tin-epeisodiaki-synentefksi-typou-me-varoufaki-simera-o-daiselmploum-ksana-sto-ypourgeio-oikonomikon https://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/251275-meta-tin-epeisodiaki-synentefksi-typou-me-varoufaki-simera-o-daiselmploum-ksana-sto-ypourgeio-oikonomikon Μετά την επεισοδιακή συνέντευξη τύπου με Βαρουφάκη... σήμερα ο Ντάισελμπλουμ ξανά στο Υπουργείο Οικονομικών

Δυόμιση χρόνια μετά την επεισοδιακή συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο επικεφαλής του Eurogroup θα βρεθεί και πάλι σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

Την δεύτερη μέσα σε τρία χρόνια συνάντηση στην Αθήνα με το οικονομικό επιτελείο θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο «υπηρεσιακός» υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο  Ολλανδός αξιωματούχος θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή του Γιώργο Χουλιαράκη μα βασικά θέματα και την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αλλά και τις εξελίξεις που έρχονται στη ζώνη του ευρώ.
 

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του κ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα μετά την επεισοδιακή συνάντηση που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015 με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Έκτοτε όλες οι συναντήσεις του προέδρου του Eurogroup με τα μέλη του ελληνικού οικονομικού επιτελείου γίνονταν εκτός Ελλάδας.

 Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας έρχεται στην Αθήνα έχοντας γνώση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας οπότε και αποχώρησαν.

 Συνεπώς η συζήτηση με την ηγεσία με το Υπουργείο Οικονομικών θα περιστραφεί γύρω από την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2018 αλλά και τους τομείς που έχουν εντοπιστεί να καθυστερούν όπως οι αλλαγές στο δημόσιο, τις συντάξεις η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων και οι αποκρατικοποιήσεις.

Μετά την συνάντηση με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, ο κ. Ντάισελμπλουμ θα απευθύνει ομιλία σε συνέδριο του Economist με θέμα "Πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε κρίσιμα ερωτήματα για την Αμερική την Ευρώπη και την Ελλάδα" . Μάλιστα θα συμμετέχει σε πάνελ μαζί με τον τέως υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζάκ Λιου.

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Πολιτική Mon, 25 Sep 2017 07:30:32 +0300
Βαρθολομαίος: Η Θράκη είναι η άμεσος ενδοχώρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου https://www.seleo.gr/voreia-ellada/251274-vartholomaios-i-thraki-einai-i-amesos-endoxora-tou-oikoumenikoy-patriarxeiou https://www.seleo.gr/voreia-ellada/251274-vartholomaios-i-thraki-einai-i-amesos-endoxora-tou-oikoumenikoy-patriarxeiou Βαρθολομαίος: Η Θράκη είναι η άμεσος ενδοχώρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Ξύπνημα της μνήμης» και «απότιση του πρέποντος φόρου τιμής» χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις του Δήμου Ορεστιάδας για το «Έτος Στέφανος Καραθεοδωρή», ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

 

Μετά το πέρας της λειτουργίας, προεξάρχοντος του προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συγχοροστατούντων του μητροπολίτη Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου- Σουφλίου Δαμασκηνού, του Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης Ανθίμου, του Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα και Μαρωνείας- Κομοτηνής Παντελεήμονα και της τέλεσης του μνημόσυνου του Στέφανου Καραθεοδωρή, στον μητροπολιτικό ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα, ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε την προσφορά και την προσωπικότητα του Στέφανου Καραθεοδωρή «ο οποίος αποτελεί πρότυπο της θρακικής γης».

«Επιθυμούμε να συνδέσουμε το θυσιαστικό παρελθόν της Θράκης με το ηρωικό παρόν. Το οποίο παρελθόν τιμάται στο πρόσωπο του Στέφανου Καραθεοδωρή το δε παρόν εις το πατροπαράδοτον σέβας. Παρελθόν και παρόν αποδίδουν εν αλληλουχία συνεχώς καρπούς καλούς και αγαθούς προς όλους τους τομείς του βίου και του πνεύματος?. Μέχρι των περάτων της γης όπου εγκαταστάθηκαν, προοδεύουν οι Θράκες. Το σέβας αυτό το πατροπαράδοτο, το μοναδικό, το αναλλοίωτο, είναι το ήθος δια του οποίου ενέπνευσε τους ορθοδόξους Θράκες η μήτηρ εκκλησία της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος.

Απευθυνόμενος προς τους Ορεστιαδίτες τους προέτρεψε να διαφυλάξουν «ως κόρη οφθαλμού το ορθόδοξο ήθος», διαβεβαιώνοντάς τους ότι «το ορθόδοξο ήθος είναι το μόνο εφόδιο, το μόνο φάρμακο, αντιμετώπισης των ποικίλλων προκλήσεων, αλλά συγχρόνως και ο ομφάλιος λώρος του συνδέσμου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του εκάστοτε πατριάρχη σας με τη Θράκη», συμπληρώνοντας πως «η Θράκη είναι η άμεσος ενδοχώρα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου φύλαξ και φρουρός πολλών αξιών».

Εξάλλου, ο κ. Δαμασκηνός έκανε εκτενή αναφορά στον βίο και την προσφορά του Στέφανου Καραθεοδωρή, ο οποίος «υπήρξε φορέας του πνεύματος με μεγίστη προσφορά στο ρωμαϊκό γένος και την ελληνική παιδεία».

Απευθυνόμενος προς τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την παρουσία του στην περιοχή υπογραμμίζοντας τους άρρηκτους δεσμούς της με το Πατριαρχείο. «Η βασιλεύουσα είναι πάντα ζώσα στην καρδιά μας, διότι κι αν ακόμα σήμερα δεν έχει τον βασιλέα της έχει αυτόν που φέρει την κορώνα και το σάκκο του βασιλέα. Έχει τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, τον πατέρα του Γένους και της Ορθοδοξίας και όσο υπάρχει ο Πατριάρχης, όσο υπάρχουν οι Φαναριώτες όσο υπάρχουν οι εκκλησιές οι ελληνικές που λειτουργούν η ελπίδα είναι ζωντανή. Η Κωνσταντινούπολη είναι ζωντανή. Είναι η βασιλεύουσα των ελπίδων μας και της ζωής μας», ανέφερε.

Σημειώνεται πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στην Ορεστιάδα, αποδεχόμενος πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής να παραστεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του «Έτος Στέφανου Καραθεοδωρή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Βόρεια Ελλάδα Mon, 25 Sep 2017 07:15:30 +0300
Πάνω από 15.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στο Τρέξε χωρίς Τερματισμό στη Θεσσαλονίκη https://www.seleo.gr/thessalonikh/251273-pano-apo-15-000-evro-sygkentrothikan-sto-trekse-xoris-termatismo-sti-thessaloniki https://www.seleo.gr/thessalonikh/251273-pano-apo-15-000-evro-sygkentrothikan-sto-trekse-xoris-termatismo-sti-thessaloniki Πάνω από 15.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στο Τρέξε χωρίς Τερματισμό στη Θεσσαλονίκη

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία , σύμφωνα με τους διοργανωτές η επιτυχία του Υπερμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Παραλία, μετά από 50 συνεχόμενες ώρες!

 

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς και κάτοικοι της Βορείου Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περπάτησαν ή έτρεξαν, προσφέροντας χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Συνολικά κάλυψαν 30.721 χιλιόμετρα και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 15.360,5 ευρώ, που θα διατεθεί για την ενίσχυση των δύο παιδικών συλλόγων «Φίλοι Μέριμνας», «Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Φίλοι Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσκοκομείου» και της εθελοντικής οργάνωσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Τόσο τα χρήματα, όσο και τα χιλιόμετρα, διπλασιάστηκαν σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Η αυλαία του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» έπεσε με τις απονομές στους νικητές του αγώνα των 24 ωρών, των 50 ωρών, αλλά και στις ομάδες που συμμετείχαν, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να παρουσιάζει την εκδήλωση στη σκηνή που είχε στηθεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκλονιστικός ήταν ο Αλέξανδρος Αφεντουλίδης και τρέχοντας ασταμάτητα επί 50 ώρες κατέκτησε την πρώτη θέση με 311 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί σχεδόν με οκτώ συνεχόμενους μαραθωνίους!

Δεύτερος ήταν ο Νικόλαος Θάνος με 275 χιλιόμετρα, χωρίς και αυτός να έχει σταματήσει μέσα στις 50 ώρες, ενώ τρίτη στη γενική κατάταξη ήταν η Τζούντιτ Μοχάτσι με 246 χιλιόμετρα! Την τριάδα στην κατάταξη των ανδρών συμπλήρωσε ο 70χρονος Νότης Κοκωνιάς (νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις) με 229 χιλιόμετρα.

Στις γυναίκες, μετά τη Μοχάτσι, τερμάτισε η Λιντίτα Χόκια με 228 χιλιόμετρα και τρίτη ήταν η Δήμητρα Κυριακή Αμπραχίμ με 161 χιλιόμετρα!

Στον αγώνα των 24 ωρών που διεξήχθη παράλληλα με τον αγώνα των 50 ωρών του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την πρώτη θέση πήρε ο Παυσανίας Θάνογλου με 182 γύρους/χιλιόμετρα και τον ακολούθησαν ο Χρήστος Τονγιαλίδης με 168 χιλιόμετρα και ο Αλέξανδρος Μπουσάκης με 163 χιλιόμετρα.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Tριάδα Γεωργιάδου με 100 χιλιόμετρα, δεύτερη ήταν η Τζούντιτ Μοχάτσι από την Ουγγαρία με 86 χιλιόμετρα και τρίτη η Χρυσούλα Παπάζογλου με 65 χιλιόμετρα.

Στις ομάδες, τα πολυκαταστήματα attica πήραν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, καθώς με πάνω από 120 άτομα, κάλυψαν 2128 χιλιόμετρα. Την απονομή έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης που είναι και πρεσβευτής του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό.

Στη δεύτερη θέση η Herbalife Nutrition, επίσης με περισσότερους από 120 δρομείς και συνολικά 1881 χιλιόμετρα, ενώ ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών πήρε την τρίτη θέση με 1390 χιλιόμετρα.

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Θεσσαλονίκη Mon, 25 Sep 2017 07:00:03 +0300
Από τη Θεσσαλονίκη 100.000 γεύματα για μικρά παιδιά στην Αφρική! https://www.seleo.gr/thessalonikh/251272-apo-ti-thessaloniki-100-000-geymata-gia-mikra-paidia-stin-afriki https://www.seleo.gr/thessalonikh/251272-apo-ti-thessaloniki-100-000-geymata-gia-mikra-paidia-stin-afriki Από τη Θεσσαλονίκη 100.000 γεύματα για μικρά παιδιά στην Αφρική!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Forever Giving» της διεθνούς εταιρείας φυσικών προϊόντων «Forever Living Products» και τον οργανισμό «Rise Against Hunger» που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν να συσκευάσουν σε λίγες ώρες, 100.000 γεύματα! 

Περίπου 500 άτομα από Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία και Κύπρο, εργαζόμενοι της εταιρίας, ήρθαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και έφτιαξαν μέσα σε λίγες ώρες, τα γεύματα που αποτελούνταν από ρύζι, σόγια και λαχανικά.

«Οι πρώτες ύλες είναι προσφορά της "Forever Living Products" και όλες οι συσκευασίες θα αποσταλούν, μέσω του οργανισμού "Rise Against Hunger", σε σχολεία της Ζιμπάμπουε για τις ανάγκες παιδιών ηλικίας από 5 έως 17 ετών. Με αυτό τον τρόπο, τα γεύματα θα αποτελέσουν κίνητρο στα παιδιά ώστε εκτός από ένα θρεπτικό φαγητό, να λάβουν και την απαραίτητη μόρφωση για ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πωλ Βιττωρούλης,  γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής.

Σημειώνεται ότι η «Forever Giving» έχει προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα το 2017 συμμετέχοντας στην προσπάθεια του «Rise Against Hunger» για την εξάλειψη της πείνας στον πλανήτη έως το 2030 με αντίστοιχες εκδηλώσεις συσκευασίας σε Ντουμπάι, Ουγγαρία, Ινδία, Ν. Αφρική, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Αμερική.

«Βέβαια, για να εξαλειφθεί η πείνα, πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι και αυτό το ξέρω καλά» λέει ο κ.Βιττωρούλης ο οποίος εργάστηκε ως εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, την πείνα και τους λιμούς στην Αφρική. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «επειδή δεν μπορούσα τότε να βοηθήσω τα παιδιά, διαθέτω όλα τα έσοδα από το βιβλίο μου "Camera belli" των εκδόσεων Ιανός, για τα πεινασμένα παιδιά του κόσμου».

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Θεσσαλονίκη Mon, 25 Sep 2017 06:45:19 +0300
Εργασίες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών από σήμερα https://www.seleo.gr/thessalonikh/251271-ergasies-stin-ethniki-odo-thessalonikis-n-moudanion-apo-simera https://www.seleo.gr/thessalonikh/251271-ergasies-stin-ethniki-odo-thessalonikis-n-moudanion-apo-simera Εργασίες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών από σήμερα

Εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν, απo σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες συντήρησης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες:

α) Εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα προς Ν. Μουδανιά και συγκεκριμένα από χιλιομετρική θέση 16+00 (τυφλή γέφυρα Παπαδόπουλου) έως χιλιομετρική θέση 17+00, με αποκλεισμό δύο λωρίδων κυκλοφορίας (δεξιά και μεσαία).

β) Εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα προς Ν. Μουδανιά και συγκεκριμένα από κόμβο Ρυσίου έως κόμβο Καρδίας, με αποκλεισμό δύο λωρίδων κυκλοφορίας (δεξιά και μεσαία).

γ) Εργασίες ανανέωσης της διαγράμμισης (οριογραμμών και ενδιάμεσων λωρίδων) του ασφαλτοτάπητα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών από κόμβο Βούλγαρη έως κόμβο Ρυσίου.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

α) για τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται να εκτελεστούν οι ασφαλτικές εργασίες στη χιλιομετρική θέση 16+00 της Εθνικής οδού

β) για την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται να εκτελεστούν οι ασφαλτικές εργασίες στο οδικό τμήμα από κόμβο Ρυσίου έως κόμβο Καρδίας

γ) για τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται να εκτελεστούν οι εργασίες διαγράμμισης (από Ρύσιο προς Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια από Θεσσαλονίκη προς Ρύσιο).

Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 7.30 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

]]>
teo_iliou@hotmail.com (Θεολόγο Ηλιού ) Θεσσαλονίκη Mon, 25 Sep 2017 06:30:06 +0300